VOOR DE LEERLINGEN VAN NU EN DIE VAN TOEN

Nieuwsbrief
De vier vestigingen
Contact

Derde klas op reis

Het was op woensdag 19 mei vroeg in de ochtend een drukte van de belang in de Mariƫnpoelstraat: alle 3e klassen gingen hun jaarlijkse reisje maken. 3H ging als eerste op weg.


Via Brussel en het Scientastic Museum ging de reis door naar Parijs, waar van alles bekeken werd: van het Louvre tot de Eiffeltoren en Montmartre; ook werd er een rondvaart over de Seine gemaakt.

 

3A ging vervolgens op pad naar de Ardennen; ook zij reisden eerst via Brussel waar ze het stripmuseum bezochten en een stadswandeling maakten. De andere dagen stonden een kano-tocht en andere sportieve activiteiten op het programma. 3G ging wederom naar Trier. Eerst werd een stop gemaakt in Maastricht voor een stadswandeling. Daarna ging de reis door naar Trier waar veel zaken uit de Romeinse oudheid te zien zijn. 's Avonds was er weer de barbecue. Tijdens de terugreis is er een stop gemaakt in Aken voor een bezoek aan de Dom en de thermen met het naar rotte eieren stinkende water. Na een heerlijk ijsje werd de terugreis aanvaard.

 

Het was prachtig weer. Dus dat maakte het reizen en buiten zijn zeer aangenaam. En er is verschrikkelijk uitgebreid geïntegreerd tussen de leerlingen van onze vestiging en die in Roelofarendsveen. Dit jaar voor het eerst gingen ook 3H en 3A uit de Veen mee op reis. Uit de verhalen van de leerlingen mag ik opmaken dat men al vrienden heeft gemaakt voor het nieuwe schooljaar.


< Ga terug