VOOR DE LEERLINGEN VAN NU EN DIE VAN TOEN

Nieuwsbrief
De vier vestigingen
Contact

Bemused – vmbo en musea

Vmbo-ers zijn tegenwoordig Very Important Persons. De leerlingen van de Boerhaavelaan krijgen namelijk van de Leidse museumgroep een bijzonder programma aangeboden.


Leerlingen van 3 vmbo-t hebben inmiddels speciale workshops mogen volgen bij verschillende musea. Door deze VIP-behandeling aan te bieden hopen de Leidse musea dat vmbo-ers sneller en makkelijker naar het museum zullen gaan. Als toetje staat er in april nog een bezoek aan het depot van het Museum van Oudheden op de planning.


Filmpje
Een VIP-behandeling krijg je niet zomaar. Daar moet je wel wat voor doen. Een echte kunstenaar heeft op school twaalf gemotiveerde leerlingen uit 3T een workshop gegeven over de kunst van het videofilmen. Het is de bedoeling dat onze leerlingen een prachtige film maken waarin zij op hun manier laten zien wat musea te bieden hebben. Deze film komt op de site van Bemused te staan. Het productieproces is op dit moment in volle gang.


Aansluiting onderwijs
De kennismaking met de musea is behalve leuk ook nog eens heel leerzaam. De rondleidingen en workshops sluiten veelal aan op de kerndoelen van ons onderwijs. Zo is een bezoek aan de Hortus een verdieping op het vak biologie en is bijvoorbeeld het museum Boerhaave heel interessant als je voor de sector techniek hebt gekozen. En zo heeft ieder museum wel weer iets bijzonders te bieden.


Meer informatie is te vinden op www.bemused.nl. Daar staat ook op welke Leidse museums meedoen aan dit programma.


< Ga terug